Kisbíró pecsenyéje (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Párolt, Római tál, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
8 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertéscombot ujjnyi csíkokra vágom, a zöldségeket felkockázom, a chilit kimagozom és apróra vágom. A többi hozzávalót, a bor kivételével, összekeverem és ráöntöm a feldarabolt alapanyagokra, jól átforgatom és egy éjszakára hűtőbe teszem. Ismét átkeverve beáztatott római tálba teszem, majd aláöntöm a bort. A fedőt rátéve hideg sütőbe teszem és egy órát, 175 fokon párolom. Ekkor a fedőt levéve, még fél órát sütöm. Időnként a levével locsoljuk meg.
Friss, puha kenyeret adjunk mellé.