Túrós zsemlefelfújt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Hétköznapi vacsora, Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Böjt, Csőben sült, Édes, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek, Tojás, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A zsemléket kockára vágjuk és sütőben aranybarnára sütjük. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal elkeverjük. Leöntjük vele a zsemlekockát és hagyjuk, hogy jól beszívja a levet. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A túrót áttörjük és összeforgatjuk a maradék cukorral és csipet sóval habbá vert tojásfehérjével, óvatosan belekeverjük a beáztatott zsemlét és a mazsolát. kivajazott, zsemlemorzsával behintett tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét és 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Kockára vágva, meglangyosított baracklekvárral vagy karamell öntettel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||