Hekk borzaska almás kukoricasalátával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Albi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Halak

Hozzávalók 4 személyre:

Hekk borzaska almás kukoricasalátával
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet hekk 89 20.2 0.9 0 0 40
1 evőkanál finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
5 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Almás kukorica saláta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hekk borzaska almás kukoricasalátával
Az előkészített halfiléket besózzuk és 20 percig állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. Borssal meghintjük és a mustárral vékonyan megkenjük. A burgonyát a reszelő finomabb oldalán lereszeljük és jól kicsavarjuk. Viszonylag gyorsan kell dolgoznunk, hogy a burgonya ne barnuljon meg. A hal mindkét oldalát lisztbe mártjuk, majd egyenletesen beborítjuk a reszelt burgonyával és jól rányomkodjuk. Közepesen forró olajban, ha kenyérkockát dobunk bele sülni kezd a tetején, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve a salátával tálaljuk.




Almás kukorica saláta
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd a finomra vágott hagymát, a lecsepegtetett kukoricát és a kicsumázott, de héjastól lereszelt almát beleforgatjuk. Tálalás előtt jól behűtjük.