Hekk borzaska almás kukoricasalátával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Halak Hozzávalók 4 személyre: Hekk borzaska almás kukoricasalátával
Almás kukorica saláta
Hekk borzaska almás kukoricasalátával Az előkészített halfiléket besózzuk és 20 percig állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. Borssal meghintjük és a mustárral vékonyan megkenjük. A burgonyát a reszelő finomabb oldalán lereszeljük és jól kicsavarjuk. Viszonylag gyorsan kell dolgoznunk, hogy a burgonya ne barnuljon meg. A hal mindkét oldalát lisztbe mártjuk, majd egyenletesen beborítjuk a reszelt burgonyával és jól rányomkodjuk. Közepesen forró olajban, ha kenyérkockát dobunk bele sülni kezd a tetején, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve a salátával tálaljuk. Almás kukorica saláta Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd a finomra vágott hagymát, a lecsepegtetett kukoricát és a kicsumázott, de héjastól lereszelt almát beleforgatjuk. Tálalás előtt jól behűtjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||