Székely káposzta Pityu kedvére (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített zsiradékon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kockára vágott húst és addig pirítjuk, amíg a színét elveszti, ekkor hozzáadjuk a fűszereket, a kockára vágott paprikát, paradicsomot és mindig, kevés vízzel felöntve, félpuhára pároljuk. Belekeverjük a szükség szerint kimosott, rövidebb szálakra vágott káposztát, a gerslit, szükség szerint, kevés vizet adva hozzá, puhára pároljuk. Végül a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Összeforraljuk és tálaljuk. Ízlés szerint csípőset adunk mellé, friss, puha kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||