Mexikói babsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Köretek, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Kukta, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 adag chili paprika 0 ? ? ? ? ?
15 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss sós vízben puhára főzzük. Közben a paprikákat és a hagymát kockára vágjuk, a paradicsomot negyedeljük. a kukorica levét lecsöpögtetjük. A bacont csíkokra vágjuk és szárazon ropogósra sütjük. A zsírját tálkába öntjük és a többi hozzávalóval, deci vizet hozzáadva salátalévé keverjük. A forró, leszűrt babra öntjük és belekeverjük a többi zöldséget. Hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, a baconnal megszórva.
Grillhúsok mellé köretnek vagy előételnek tálaljuk.