Lucskos káposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük, rádobjuk a félfőre vágott hagymát és összesütjük. A hagymás zsiradékon fehéredésig sütjük a dobókockányira darabolt húst, majd belekeverjük a csíkokra metélt káposztát és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Félfövésben hozzáadjuk a borsikafüvet, a finomra vágott kaprot és a paradicsom pürét. Ha megpuhult, az olajból és lisztből készített világos rántással besűrítjük. A tetejére tejfölt kanalazva, forrón tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||