Császármorzsa /Kaisersmarn/ (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dalmata A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Édes, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet elkeverem a búzadarával és a vaníliás cukorral, majd a tejjel. A kapott masszát egy órán át pihentetjük. A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral és a citromhéjjal, és beledolgozzuk a pihentetett masszába. A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd ezt is beledolgozzuk a masszába. Az így elkészült masszát 3-4 részletben készítjük el. Serpenyőben a vajat megolvasszuk, hozzáöntjük a masszát, és fakanállal fokozatos keverés, darabolás mellett a megfelelő méretre, morzsára sütjük. Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||