Tormás malacaprólékleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A malachúst, a karajcsontot, a tüdőt, a nyelvet, a szívet, a körmöt és malacfarkat felöntjük 2 liter vízzel, beledobjuk a fűszereket, a felkockázott zöldségeket és puhára főzzük. Leszűrjük és a lében puhára főzzük a felcsíkozott májat. A megtisztított, kicsontozott húsféléket kockára vágjuk és visszatesszük a lébe, a zöldségekkel együtt. Felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a tojássárgákkal kikevert tejfölt. Minden tányérba egy evőkanál frissen reszelt tormát teszünk és a levest rámerjük. Citromgerezddel tálaljuk. Kellemesen savanykás, tömény leves, kisámfázza a gyomrunkat italozás előtt és után. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||