Diós béles (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Karácsony, Húsvét, Csőben sült, Édes, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A citrom héját lereszeljük, majd félbevágva, az egyik fél levét kicsavarjuk. A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk, majd a vajjal elmorzsoljuk. 1 tojással és a fél citrom levével összegyúrjuk. Két részre osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe terítjük. Rákenjük a következő krémet: a tojások sárgáját, a cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, részletekben beleforgatjuk a darált diót és a keményre vert tojásfehérjét. Elterítjük a tésztalapon, megszórjuk a mazsolával. Befedjük a másik lappal, a tetejét óvatosan megszurkáljuk. Közepesen forró, előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük. Kivétel előtt végezzünk tűpróbát. Hidegen vágjuk kockára és porcukorral megszórva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||