Túrós magos stangli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Gizi néni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Teaparti, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
45 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint szezámmag 639 26.3 54.8 9.4 12.6 0
igény szerint mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
igény szerint lenmagolaj 900 0 99.5 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd folpackba tekerve néhány órára, de lehet egy éjszakára is, hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk, tetejét felvert tojással lekenjük és az összekevert magokkal megszórjuk. Derelyemetszővel ujjnyi darabokra vágjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.