Zöldborsópüré ropogós baconnal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Szabadban, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A zöldborsót csipet cukorral és sóval ízesített vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Néhány szép mentalevelet félreteszünk, a díszítéshez, a többit a botmixer poharába dobjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a borsót, ráöntjük a tejfölt és sóval, borssal ízesítve pürévé törjük. Kanállal galuskákká formázzuk, tányérokra tesszük, a mentalevelekkel és a szárazon ropogósra sütött baconszeletekkel tálaljuk. Üde ízű nyári előétel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||