Görögös pulykasteak (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Rakott, Hirtelen sült, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet vágjuk szeletekre, majd kenjük be a borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal és zúzott fokhagymával elkevert olajjal. Hagyjuk állni egy fél órát. Majd felforrósított serpenyőben mindkét oldalát süssük pirosra. Csepegtessük meg citromlével, szórjuk rá a vékony karikára vágott olajbogyót és terítsük rá a vékony szeletekre vágott feta sajtot. Csak addig tegyük grill alá vagy előmelegített sütőbe, amíg a sajt megolvad.
Párolt zöldséggel és tepsis burgonyával tálaljuk.