Pikáns nyúlragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dalmata A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A zsírban karamellizáljuk a cukrot, majd beleszórjuk a szeletekre /fél fülre/ vágott hagymát, megpirítjuk és beletesszük a feldarabolt, tisztított nyulat. Fűszerezzük és a ragut a zsírjára többször is lepirítjuk. Felöntjük vízzel és főzzük. Amikor majdnem kész, belerakjuk a feldarabolt gombát, a feldarabolt zöldségeket, majd ízlés szerint a citromlevet, és készre főzzük. A legvégén behabarjuk /liszt, tejföl, mustár/, és ízlés szerint fűszerezzük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||