Tiramisu hagyományosan (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
Jó minőségű presszókávét, babapiskótát és kakaót használjunk. A tojássárgájával keverjük ki a cukrot, a teljes oldódásig, majd keverjük bele a likőr felét és a kemény habbá felvert tojásfehérjét. A kávét és a likőr másik felét öntsük össze. Megfelelő méretű tálba simítsuk bele a krém harmadát, erre rétegezzük a kávés elegybe, egy pillanatra, belemártott babapiskóta felét. Ne áztassuk, csak mártsuk és pakoljuk. Ismét krém, babapiskóta, majd a krém utolsó harmada következik. Fóliával takarjuk le és tegyük hűtőbe néhány órára. A kakaóport csak tálalás előtt hintsük rá, mert elázik. A nyers tojás miatt lehetőleg a készítés napján fogyasszuk el. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||