Karamellás szaloncukor (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Karácsony, Főtt, Édes, Tejtermékek, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Melegítsük fel lábosban a cukrot, amíg megbarnul, majd keverjük hozzá a mézet és forraljuk össze. Adjuk hozzá a tejszínt, majd fűzzük sűrű masszává. Öntsük alufóliával kibélelt tepsibe, simítsuk ujjnyi vastagra és hagyjuk kihűlni. Vágjuk tetszőleges kockákra, majd mártsuk meg, az előírás szerint felolvasztott étcsokoládéban. Kihűlés után, csomagoljuk be szaloncukor papírba és akasszuk fel a karácsonyfára. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||