Babonézes krumplisaláta csicseriborsóval (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: www.hobbifozocske.blogspot.com
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Saláták, Karácsony, Buli, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség, Reform konyha, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

Babonézes krumplisaláta csicseriborsóval
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 doboz csicseriborsó konzerv 0 ? ? ? ? ?
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint folyékony füst 0 ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Beannaise – Majonéz babból
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1/2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1/2 dl napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Babonézes krumplisaláta csicseriborsóval
A felkockázott krumplit enyhén sós vízben megfőzöm, majd hagyom kihűlni. Közben elkészítem a babonézt, majd előkészítem a csicseriborsót ( = felnyitom a konzervet, tartalmának felét kikanalazom, a maradékot beteszem a hűtőbe ). Mikor a krumpli kihűlt, összekeverem a borsóval és a babonézzel, beleforgatok egy jó nagy csomó petrezselymet, fújok rá egy kevés füstaromát és fogyasztásig hűtőben pihentetem.

Beannaise – Majonéz babból
Az olaj kivételével mehet minden a turmixba / botmixer poharába, kapcsold be a gépet, keverd krémesre a masszát és apránként add hozzá az olajat. Mixeld folyamatosan, majd amikor úgy ítéled, elég, nyugodtan hagyd abba, lehet, hogy Neked kevesebb olaj is elég bele!

Kóstold, ízesítsd, ha még kell; a fenti mennyiségből 3,5 dl majonézed lesz. Állítólag fagyasztható.