Görög padlizsánkrém (vega) (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: www.hobbifozocske.blogspot.com
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Karácsony, Böjt, Buli, Csőben sült, Sós, Hideg, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál vega majonéz 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál szójajoghurt ? ? ? ? ? ?
2 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánokat megszurkáltam egy hegyes késsel és maximumra előmelegített sütőben, grill fokozaton sütöttem vagy 30 percig. Hagytam kicsit hűlni őket egy tálban, majd hosszában kettévágtam és kikapartam a belsejüket. Gyorsan meglocsoltam citromlével, hogy nehogy bebarnuljanak, villával szétnyomkodtam, amennyire csak tudtam, majd folyamatos kóstolás mellett elkezdtem adagolni a joghurtot és a majonézt. Vigyázni kell, ne legyen túl folyós a végeredmény. Reszeltem hozzá egy fokhagymát, sóztam, borsoztam, majd tálalásig hűtőben tartottam.

Frissen sült kenyérrel ettük, de persze házi pitával az igazi!!