Piroska (erdélyi ízesített paradicsom) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Sült, Sós, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Érett paradicsomokat megmossuk és félbe vágva rácsra téve a sütőben megsütünk. A rács alá tegyünk tepsit, hogy a paradicsom leve erre csepegjen. Ha a paradicsom sülni kezd, tegyünk mellé a félbevágott hagymákat és kicsumázott, ugyancsak félbevágott húsos zöldpaprikákat, ezek között lehet néhány csípős is. Ha az utóbbiak is átsültek, az egészet botmixerrel összezúzzuk. A pépet felhígítjuk a vörösborral és borecettel, ízesítjük sóval, cukorral, a fokhagymával egy csipetnyi kakukkfűvel és ismét mixeljük, majd lábasban felforraljuk. Kis üvegekbe rakjuk, melyeket azonnal lezárva, pár percre a fejükre állítunk. Mustár vagy ketchup rostonsültek mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||