Gesztenyekrémleves mazsolával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Karácsony, Főtt, Édes, Hideg, Meleg, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A rumot megforrósítjuk és a mazsolára öntjük, lefedve állni hagyjuk, amíg a rumot felszívja. A tejbe szórjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és a citromhéjat, csipetnyi sóval ízesítjük és belemorzsoljuk a gesztenyemasszát. Felforraljuk, majd botmixerrel homogénre keverjük. 2 deci vízben elkeverjük a keményítőt és a leveshez öntjük, a mézzel kedvünk szerint megédesítjük. Rövid forralás után tálalható, melegen és lehűtve is nagyszerű. Betétként a rumos mazsolát adjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||