Narancsleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
4 dl narancslé 100%-os 102 1.49 0.13 23.8 0 0
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
2 evőkanál kukoricapehely 370 7.7 0.6 83 4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A narancsok héját lereszeljük, majd fél deci vízben pár percig forraljuk. Közben a narancsok kicsavart levét, a narancslevet és a joghurtot, a cukorral és a rummal összeturmixoljuk és a narancshéjat belekeverve jól behűtjük.
Tálaláskor kukoricapehellyel megszórva és tejszínhabrózsákkal díszítve tálaljuk.