Tejszínben sült tőkehal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 doboz ajóka ? ? ? ? ? ?
2 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
60 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, majd kivajazott tepsibe szórjuk és kevés sóval meghintjük. A borsozott tőkehalszeleteket ráterítjük. A tejszínbe keverjük a ringlit, az olajával együtt, botmixerrel homogénre keverjük és a tőkehalra öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Óvatosan sózzuk az ételt, mert a ringli erősen sós.
Burgonyapürével és párolt céklával tálaljuk.