Tejszínben sült tőkehal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, majd kivajazott tepsibe szórjuk és kevés sóval meghintjük. A borsozott tőkehalszeleteket ráterítjük. A tejszínbe keverjük a ringlit, az olajával együtt, botmixerrel homogénre keverjük és a tőkehalra öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Óvatosan sózzuk az ételt, mert a ringli erősen sós. Burgonyapürével és párolt céklával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||