Füstölt hallal töltött tojás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Karácsony, Böjt, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Halak

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg füstölt hal ? ? ? ? ? ?
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A keményre főzött tojásokat kettévágjuk. A lebőrözött, kiszálkázott füstölt halat és a tojássárgájákat megdaráljuk. A majonézt és a tjfölt összekeverjük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A mártásból néhány kanállal a haldarálékba teszünk és krémmé keverjük. a tojások üregébe púpozzuk és a maradék mártással leöntve, hidegen tálaljuk. Petrezselyem levelekkel díszítjük.