Édes-savanyú rizssaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Böjt, Párolt, Sós, Savanyú, Édes, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Gabonafélék, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 db kiwi 61 1 0.6 11.3 3.9 0
1 db mangó 59 0.5 0.5 13 1.8 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az összes hozzávalót óvatosan keverjük össze és citromgerezddel díszítve tálaljuk.
Ne tartsuk hűtőben, hogy ne legyen jéghideg.