Édes-savanyú rizssaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Böjt, Párolt, Sós, Savanyú, Édes, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Gabonafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az összes hozzávalót óvatosan keverjük össze és citromgerezddel díszítve tálaljuk. Ne tartsuk hűtőben, hogy ne legyen jéghideg. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||