Kapros túrógaluska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Köretek, Tészták, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd egy evőkanál segítségével galuskákat formálunk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Tyúkpörkölt mellé tálalhatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||