Kapros túrógaluska (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: www.mastergood.hu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Köretek, Tészták, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
10 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
2 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd egy evőkanál segítségével galuskákat formálunk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
Tyúkpörkölt mellé tálalhatjuk.