Karácsonyi fahéjtorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Karácsony, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Tojás, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre: A karácsonyi fahéjtorta tésztája
A karácsonyi fahéjtorta tölteléke
A karácsonyi fahéjtorta tésztája A lisztet elmorzsoljuk egy csipet sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Egy kikent, sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 2-3 cm magas pereme is legyen. A 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. Az időközben elkészített masszát az elősütött tésztára öntjük és további kb. 45 percig sütjük, tűpróbát végezzünk. Kihűlés után díszítsük formán keresztül szórt porcukorral, vagy marcipán fenyővel. A karácsonyi fahéjtorta tölteléke Amíg a tészta sül, habosra keverjük a tojásokat a tejszínnel, a csipet sóval. Beledolgozzuk a darált mandulát, a zsemlemorzsát, az apróra vagdalt cukrozott narancshéjat és a fahéjat. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||