Révfalusi regős halászlé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Macskajajra, Szabadban, Főétel előtt, Karácsony, Böjt, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Halak, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpárolom a finomra vágott hagymát, majd felöntöm 3 liter vízzel, beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, a hasábra vágott leveszöldséget. Fokhagymával, sóval, borssal, babérlevéllel és a cseresznyepaprikával ízesítem. Nagy lángon bő órát főzőm. Leszűröm a levet, majd a zöldségeket kiválogatom és félreteszem, a többi szüredéket átpasszírozom és visszaöntöm az alaplébe. Belerakom a halszeleteket, a felkockázott burgonyát és a bort, felforralom és rászórom a fűszerpaprikát, 20 perc múlva beleteszem az ikrát és a tejet, kb. 10 perc főzés után belekeverem a tejfölt és a felkockázott zöldségeket. Forrón, friss, puha kenyérrel tálalom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||