Korhelyhalászlé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főétel, Szabadban, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A pontyot kifilézzük és beirdaljuk, feldaraboljuk, majd besózzuk. A zöldségeket gyufaszálnyi csíkokra, a hagymát apró kockára vágjuk. A bográcsban felhevítjük a zsírt, az apróra vágott hagymát a zsírban megpirítjuk, majd a zöldségeket hozzáadva jól átforgatjuk és addig hagyjuk a tűzön, amíg enyhe színt kapnak. Ekkor. a tűzről lehúzva belekeverjük a paprikát, átkeverjük és felöntjük 2 liter vízzel. Felforraljuk és beletesszük a haldarabokat, a borsot és a babérlevelet. Nagy lángon fél órát forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, behabarjuk a tejfölben elkevert tojássárgájával, összemelegítjük, de nem forraljuk újra. Tálalás előtt citromlével pikánsra ízesítjük. Citromgerezdeket, csípőspaprikát, friss, puha kenyeret tálaljunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||