Szegedi halászlé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 50 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szabadban, Karácsony, Böjt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A halakat kifilézem, a pontyot beirdalom, majd gusztusos darabokra vágom, besózva félre teszem. A halfejeket és a csontokat a félkarikára vágott hagymával és sóval kis lángon, 3 liter vízben, másfél órát főzöm, majd leszűröm, belekeverem a pirospaprikát, beleteszem a haldarabokat, a kockára vágott paprikát, paradicsomot és mérsékelt lángon főzöm mintegy fél órát. Az utolsó tíz percben hozzáadom a tejet és az ikrát. Főzés közben nem keverem, csak rázogatom, hogy a hal ne törjön össze. Forrón, friss, puha kenyérrel tálalom. Ki-ki ízlése szerint csípős paprikával ízesíti. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||