Rakott sütőtök spenóttal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A hámozott és kimagozott sütőtököt csíkokra vágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. Egy evőkanálnyi olajon átsütjük. Teáskanálnyi felhevített olajon a spenótleveleket átpároljuk, közben a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A tojást a tejföl felével elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük. A sütőtököt a spenóttal és a tojásos keverékkel összeforgatjuk. A maradék olajjal kikent kerek formába terítjük. A megmaradt tejfölt a tetejére kenjük, majd a reszelt parmezánnal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb. 15 perc alatt. Szeletekre vágva tálaljuk. Sült pulykamell mellé tálalhatjuk, de önmagában is megállja a helyét. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||