Sütőtök curry csirkehússal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
1 fej karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 db gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
50 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat kicsontozzuk és felkockázzuk. A csontjából és bőréből, fél liter vízzel alaplevet főzünk. A leszűrt alaplében pároljuk roppanósra, a vékony csíkokra vágott répát, karalábét és pórét. Lecsepegtetve tegyük félre a zöldségeket. Közben a csirkecombot sóval, reszelt gyömbérrel, az apróra vágott chilivel és a zúzott fokhagymával elkeverjük. Negyed óra pihentetés után, 3 evőkanál felhevített olajban, kevergetve pirosra sütjük. Kevés alaplevet hozzáöntve puhára pároljuk. A megmaradt olajat melegítsük fel, majd szórjuk bele a curryport és a kockára vágott sütőtököt. Pirítsuk meg, majd öntsük fel a megmaradt alaplével és csavarjuk bele a lime levét. Főzzük puhára, majd a joghurtot beleöntve, botmixerrel törjük át. Keverjük bele a húst és a zöldségeket, hagyjuk állni öt percig forralás nélkül.
A finomra vágott korianderrel és lime héjával megszórva tálaljuk. Basmati rizzsel körítsük.