Zamatos sütőtök (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A tököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk és ujjbegynyi kockára vágjuk. A felhevített vajon átforgatjuk és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a babért és a kakukkfüvet, megsózzuk, megborsozzuk és felöntve a borral és némi vízzel, roppanósan puhára pároljuk. Lecsepegtetjük, a fűszereket kidobjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Az öntethez valókat a botmixer poharába öntjük, a chilit előtte vágjuk apróra, a gyömbért reszeljük le és dolgozzuk össze. A tökkockákkal óvatosan forgassuk át és egy éjszakát hagyjuk hűvös helyen pihenni. Ne tegyük hűtőbe vagy hagyjuk kicsit felmelegedni, mert így érvényesülnek az ízei. Szárazabb sült húsok mellé adhatjuk köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||