Adventi püspökkenyér (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Advent, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A citrushéjakat, a mazsolát, a citromhéjat és a fahéjat elkeverjük a rummal és egy éjszakán át hagyjuk pihenni. 5 deka vajat és cukrot félreteszünk. A tésztához a meglangyosított tejet és a kézmeleg vajat, a többi hozzávalóval könnyű tésztává dolgozzuk. Fél órát hagyjuk kelni. Hozzágyúrjuk a gyümölcsöket. Sütőpapírral bélelt formában újabb fél órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben 175 fokon kb. 40 percig sütjük. A forró püspökkenyereket bekenjük forró vajjal és barna cukorból készült porcukorral vastagon meghintjük. Szeletelés előtt ismét meghintjük porcukorral. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||