Rántott pulykamell fokhagymás, tejszínes kelvirággal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Köretek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bundázott , Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és nagyon jól megmossuk. Sós vízben majdnem puhára, kissé roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, vigyázva, hogy ne égjen meg, mert akkor ételünk keserű lesz. Hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt zöldpaprikát, az apróra vágott petrezselymet, végül rátesszük a karfiolt. Néhány percig az anyagokat együtt pirítjuk, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd a tejszínt hozzáöntve jól beforraljuk. A felszeletelt pulykamellet megsózzuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és forró olajba téve szép világosra sütjük. A rántott hússzeletek mellé halmozzuk a fokhagymás kelvirágot. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||