Pulykamell szeletek pirított gombával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A pulykamellet négy egyforma nagyságú szeletre vágjuk, enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és a lisztbe mártott hússzeleteket szép pirosra sütjük. A megsütött pulykamelleket kiszedjük, és a sütésből visszamaradt olajban a vékony szeletekre vágott gombát megpirítjuk. Sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Amikor a gomba megpirult, a megsütött pulykamellre öntjük, kevés vajat csipegetünk rá, és lefedve még 3-4 percig nem erős tűzön pároljuk. Köretnek párolt rizst vagy pirított burgonyát adunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||