Májas gesztenyével töltött pulyka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A finomra vágott vöröshagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott libamájat, megsózzuk, törött borssal, majoránnával fűszerezzük és megpirítjuk. Ezután a májat finom szűrőn keresztül áttörjük. A megtisztított gesztenyét jó zsíros húslevesben puhára főzzük, és a libamájhoz hasonlóan áttörjük vagy ledaráljuk. A gesztenyét és a libamájpürét összekeverjük. A pulyka hasüregét megsózzuk, és megtöltjük a gesztenyével, majd a nyílást cérnával bevarrjuk Külső felületét is megsózzuk, tepsibe helyezzük, forró olajjal leöntjük, kevés vizet öntünk alá, és mérsékelten meleg sütőbe tolva, gyakori locsolgatással készre sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||