Márványsajtos olasz szárnyassaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: www.mastergood.hu
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Buli, Farsang, Szilveszter, Párolt, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg gyöngytyúkmell ? ? ? ? ? ?
10 dkg alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
10 dkg ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
10 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
12 dkg majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 dkg paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
3 dkg mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
12 dkg márványsajt 33 3.2 0.5 3.8 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A puhára párolt gyöngytyúk mellet vékony metéltre vágjuk. Az almát, ecetes uborkát, a sós vízben megfőzött burgonyát meghámozzuk és a húshoz hasonlóan metéltre vágjuk.
A majonézt, a tejszínt a paradicsompürét és a mustárt jól összekeverjük, sóval, őrölt fehér borssal, szűrt citromlével ízesítjük, majd belekeverjük az összevágott anyagokat.
Salátalevélre téve, üvegtányérra tálaljuk, és gazdagon megszórjuk reszelt márványsajttal.