Szalonnával tűzdelt gyöngytyúkmell rostélyon sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Hétvégi ebéd, Buli, Szabadban, Hirtelen sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A gyöngytyúk mellhúsából négy egyforma nagyságú szeletet vágunk. Enyhén kiveregetjük, és spékelőtű segítségével mindegyik hússzeletbe két-két vékony szalonnacsíkot húzunk. Ezután a melleket megsózzuk, és megszórjuk törött borssal. Az olajban elkeverjük a zúzott és apróra vágott fokhagymát, és egy kevés Piros Aranyat. Ezzel a páccal a hús mindkét oldalát megkenjük, és a rostélyra téve megsütjük. Sütés közben gyakran kenegessük a fokhagymás páccal. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||