Szalonnával tűzdelt gyöngytyúkmell rostélyon sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: www.mastergood.hu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Hétvégi ebéd, Buli, Szabadban, Hirtelen sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg gyöngytyúkmell ? ? ? ? ? ?
10 dkg füstölt csülök 366 17.2 33 0.1 0 0
1 dl étolaj 0 ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint piros arany (csemege) 37 9 0.1 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gyöngytyúk mellhúsából négy egyforma nagyságú szeletet vágunk. Enyhén kiveregetjük, és spékelőtű segítségével mindegyik hússzeletbe két-két vékony szalonnacsíkot húzunk. Ezután a melleket megsózzuk, és megszórjuk törött borssal.
Az olajban elkeverjük a zúzott és apróra vágott fokhagymát, és egy kevés Piros Aranyat. Ezzel a páccal a hús mindkét oldalát megkenjük, és a rostélyra téve megsütjük. Sütés közben gyakran kenegessük a fokhagymás páccal.