Marhatokány Dózsa módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és felolvasztjuk úgy, hogy a szalonna szép pirosra kisüljön. Beletesszük a vékony karikára vágott vöröshagymát, mellyel jól megpirítjuk és hozzátesszük a kisujjnyi hosszú, de nagyon vékony csíkokra vágott marhahúst(lehet lábszár, felsál vagy fartő). Nagy tűzön az egészet lepirítjuk úgy, hogy leve ne maradjon. A pirítás után megsózzuk, törött borssal, majoránnával és néhány szem összetört köménymaggal fűszerezzük. Hozzáöntjük a finomra vágott paradicsomot, zöldpaprikát és pirospaprikát, ezekkel elkeverjük, és annyi vízzel eresztjük fel, hogy a húst ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk, annyi lével, hogy ha a tejfelt hozzátesszük, és belekeverjük, a húst teljesen ellepje. Finomra vágott zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk, és hozzá sós burgonyát adunk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||