Tagliolini Bresaola della Valtellinával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg vékony metélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
12 dkg Bresaola IGP 0 ? ? ? ? ?
8 dkg rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 igény szerint tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 igény szerint vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 igény szerint grana sajt 0 ? ? ? ? ?
1 ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Főzzük meg a tagliolinit. Közben, egy magasabb oldalú serpenyőben pirítsuk meg, a nagyobbra vágott, trevisói vagy rucola salátát. Adjuk hozzá a Bresaola csíkokat és a tejszínt. Addig kevergessük egy fakanállal, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget, majd öntsük hozzá a megfőtt, lecsöpögtetett tagliolinit. Grana sajttal és ízlés szerint egy kis őrölt szerecsendióval tálaljuk.