Cukkini tortácska campanini bivaly mozzarellával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
25 dkg Mozzarella di bufala campana DOP 0 ? ? ? ? ?
60 dkg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Karikákra vágjuk fel a cukkiniket, lisztbe forgatjuk őket, majd 2 ek olajban kisütjük egy serpenyőben. Vajazzunk ki egy kerámia tálat, és az aljába tegyünk egy réteg kisütött cukkinit. Ezekre helyezzünk egy sor szeletre vágott campaniai bivalymozzarellát, majd a tetejére tegyünk megint egy sor cukkinit. Tegyük a tálat 10 percre előmelegített sütőbe, addig, amíg a mozzarella szeletek el nem olvadnak. Vegyük ki a tálat, öntsük a tetejére a felvert tojásokat – mintha rántottát készítenénk – és tegyük vissza a sütőbe ismét 10 percre.