Fusilli spárgával és burratával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Előételek, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg spárga 16 2 0.1 1.8 1.5 0
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 db mogyoróhagyma ? ? ? ? ? ?
10 dkg Burrata 0 ? ? ? ? ?
16 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
igény szerint zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Folyóvíz alatt alaposan megmossuk a spárgát, levágjuk a végét, ahol már fás, és egy késsel hámozzuk meg óvatosan (le kell kapargatni a hártyaszerű héjat), úgy, hogy a törékeny fejet ne sértsük meg. Gőzben pároljuk meg, vagy főzzük sós vízben kb. 15 percig. Óvatosan emeljük ki a vízből, és vágjuk vékonya szeletekre. Ha gőzben pároltuk, akkor sózzuk meg. Melegítsük meg a zöldséglevest.
Egy serpenyőbe tegyünk egy kanál olajat, és élénk tűzön pirítsuk meg a mogyoróhagymát. Amikor elkezd elszíneződni a hagyma, adjunk hozzá két kanál levest, egy csipet sót, frissen őrölt borsot, és közepes lángon főzzük kb. 5 percig, illetve ameddig megpuhul. Adjuk hozzá a spárgát, alaposan keverjük el, és vegyük le a tűzről. Vágjuk apróra a burratát, vigyázva a belső részére, mert az a legértékesebb.
Főzzük meg sós vízben a tésztát, és mielőtt leszűrnénk, a főző léből tegyünk fél merőkanálnyit a serpenyőbe a hagymához és a spárgához, és tegyük fel újra a tűzre. Adjuk hozzá a már leszűrt tésztát, és forgassuk meg benne pár percig. Aztán vegyük le a tűzről, majd kevergessük még egy pár percig, amíg langyos nem lesz, ekkor adjuk hozzá a burrátát, azzal is keverjük össze, majd tálalhatjuk.