Almaszendvics (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
15 dkg Gorgonzola 0 ? ? ? ? ?
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
igény szerint friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Mártsuk forrásban lévő vízbe a csokor metélőhagymát, vegyük ki, majd folyó hideg vízben hűtsük ki, és csöpögtessük le. Mossuk meg az almákat, vágjuk fel vékony szeletekre, és csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne barnuljanak be a szeletek. Vegyünk egy szeletet, kenjük meg gorgonzolával, majd tegyünk rá egy másikat. Készítsük el így az összes szeletet. Mindegyik kis szendvicset metélőhagymával díszítsünk és így tálaljuk.