Zsírégető káposztalevesleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Zöldség, Reform konyha, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 db sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
2 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
3 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
4 db vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat felszeleteljük és egy nagy fazékba tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
10 percig nagylángon forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük.

Annyit ehetünk belőle, amennyit akarunk.
Állítólag minél többet eszünk, annál több zsírt éget el.

Néhány napnál tovább ne tartsuk ezt a diétát, mert hiánybetegségeket okozhat.