Tárkonyos csirkeaprólékleves gazdagon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A csirkeaprólékot és a csirkemellet bő vízben felteszem főni. Beledobom a vöröshagymát és a fokhagymát, megfűszerezem, majd fél óra csendes forralás után a feldarabolt zöldségeket is. Ha minden megpuhult, a csirkemellet kiveszem, kicsontozás után, apró kockákra vágom és visszateszem a levesbe, melyet közben a tejfölben elkevert liszttel behabartam. Közvetlen tálalás előtt belekeverem a finomra vágott tárkonyt, de ezzel már nem forralom. Tálalás előtt a főtt hagymákat dobjuk ki. Ha bőségesebben akarjuk asztalra adni tehetünk bele csipetkét vagy vajgaluskát. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||