Bakonyi aprópecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
30 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott szalonnát apróra vágjuk és zsírjára sütjük, hozzátesszük a félfőre vágott hagymát, majd ha összeesett, a kockára vágott húst és hirtelen átsütjük. Zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, borssal és sóval ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá és félpuhára pároljuk, belekeverjük a vékony szeletekre vágott gombát és készre főzzük, úgy hogy mire elkészül zsírjára süljön.
Közben a kockára vágott burgonyát bő olajban megsütjük.
Tálalás előtt a burgonyát és a gombás húst összeforgatjuk.
Sok salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.