Bakonyi aprópecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott szalonnát apróra vágjuk és zsírjára sütjük, hozzátesszük a félfőre vágott hagymát, majd ha összeesett, a kockára vágott húst és hirtelen átsütjük. Zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, borssal és sóval ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá és félpuhára pároljuk, belekeverjük a vékony szeletekre vágott gombát és készre főzzük, úgy hogy mire elkészül zsírjára süljön. Közben a kockára vágott burgonyát bő olajban megsütjük. Tálalás előtt a burgonyát és a gombás húst összeforgatjuk. Sok salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||