Kaszáslé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Macskajajra, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg füstölt csülök 366 17.2 33 0.1 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az előző este beáztatott csülköt, a fűszerekkel ízesített vízben puhára főzöm. A léből kiszedem a fűszereket és a tejfölben elkevert liszttel behabarom. Közben a csülköt kicsontozom és kockára vágom, majd a lébe visszateszem. Tálalás előtt ecettel pikánsra ízesítem.
Friss, puha kenyérrel tálalom.