Bécsi töltött kacsa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: www.mastergood.hu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Szabadban

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint vodka 0 ? ? ? ? ?
1/2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
5 cl vörösbor 56 0 0 0.3 0 0
10 dkg füstölt hús 366 17.2 33 0.1 0 0
10 dkg kacsamáj 0 ? ? ? ? ?
1.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
8 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
10 dkg vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 egész kacsa ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk. Belsejébe kakukkfüvet szórunk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk és jól kicsavarjuk. A kacsamájat a kés fokával a vágódeszkán elkaparjuk.
A zsemlékhez hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, a kacsamájat, a tojást, és az apró kockákra vágott füstölt húst. Sóval törött borssal, kakukkfűvel, reszelt gyömbérrel, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Végül hozzáöntjük a vörösbort és a töltelékanyagot jól összedolgozzuk, majd a kacsa hasüregébe töltjük. Hústűvel megtűzzük, majd olajjal kikent tűzálló tálba tesszük, fóliával letakarjuk és a sütőbe tolva kb. 55-60 percet sütjük. Ezután szétbontjuk a fóliát, a kacsára öntjük a vodkát és a sütőbe - most már fólia nélkül - visszatolva 8-10 percet sütjük.