Káposztás bableves kakashússal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Szabadban Hozzávalók 4 személyre:
A kiválogatott, megmosott babot a főzés előtt egy nappal beáztatjuk hideg vízbe. A feldarabolt kakast a babbal együtt kb. 7 l hideg vízben feltesszük főni, sóval, babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab és a kakashús puhulni kezd, hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket, és kb. 15-20 percig főzzük. Ezután beletesszük a jól kimosott, összevágott savanyú káposztát, és még 20-25 percet főzzük. Közben beletesszük a szeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot is. Serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, az apróra vágott vöröshagymát, és rózsaszínűre pirítjuk. A tűzről levéve belekeverjük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Tejföllel és hideg vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest. Még néhány percig forraljuk, ízlés szerint kevés ecettel enyhén savanykásra ízesítjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||