Gyöngytyúk húsa citromos paradicsommártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A gyöngytyúkot negyedekbe vágjuk és egy lábasba helyezzük. Annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Beletesszük a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, vöröshagymát és a zellerzöldjét. Sóval, egész borssal ízesítjük és fedővel letakarva, takaréklángon a húst puhára pároljuk. Világos rántást készítünk, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a gyöngytyúk átszűrt levével felengedjük és habverővel simára keverjük. Sóval, cukorral, citromlével, reszelt citromhéjjal ízesítjük és a szárnyashúsra öntjük az ízes, forró paradicsommártást. Főtt burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||