Ecetes pepperóni (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Sós, Savanyú, Csípős, Édes, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A paprikákat megmosom, lehetőleg különböző színűeket választok, mert szebben mutat és üvegekbe rakom. Két liternél, az ecet mennyiségével kevesebb, vizet forralok, a fűszereket beleszórom, majd ha felforrt, beledobom a sót és beleöntöm az ecetet. Ha újból felforrt ráöntöm a paprikára. Másnapig lefedem, majd pótolom a levét. Lezárom és mehet a kamrába. Érdemes kétfélét csinálni, édeset és csípőset. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||